Publicat per: Jm Garrido El: 31 desembre 2014 A: Noticies Uncategorized

El meu 2014

Un any més que s’acaba.. i quin any deu meu.. que n’han passat de coses!

 

Aquest any, volia acabar l’any d’una manera diferent i he pensat que fent-ne un breu resum seria una bona manera de fer-ho. Miraré de no fer-me pesat pels que heu tingut la valentia de clicar al enllaç i començar a llegir…

 

En l’àmbit personal, els que més bé em coneixeu i amb els què us tinc més confiança ja sabeu que la meva vida ha donat un tomb de 180 graus aquest any, sobre tot aquests darrers 8 mesos. Han sigut molt intensos i plens de sentiments negatius, però també molts de positius ja que gràcies a vosaltres no m’he sentit mai sol i m’heu aguantat quan ha tocat fer-ho, sense parlar de la paciència que heu tingut amb mi. Sou increïbles tots i cada un de vosaltres. Gràcies. Pels que no sapigueu de què parlo, només dir-vos que segurament tots els rumors que heu sentit son certs. La vida és així, a vegades només n’aprenem a òsties. En aquest aspecte, l’any 2015 serà un gran canvi i com ja vaig dir en la meva peculiar felicitació de nadal, tots tenim dret a cometre errors, si els altres no ho accepten, és el seu problema ja que som aquí per ser feliços, no perfectes ;)

 

Profesionalment aquest any només puc dir que m’ha donat molt bones sorpreses. He tingut la sort de participar en un projecte molt gran que tot i tenir que dedicar-hi moltes hores m’ha ensenyat molt, a més que m’ha permés crear lligams molt forts amb un client que ja només puc considerar amic. També he tingut la sort de poder enriquir-me i creixer en altres sectors com poden ser les xarxes socials que son molt més complexes del què ens pensem… D’altra banda he pogut participar en la renovació d’imatge d’un despatx des de zero, poguen expresar-me lliurement i amb uns clients exepcionals; gràcies a vosaltres també. Se m’han presentat nous projectes pel 2015 que espero que es concretin ben aviat, i que penso afrontar amb moltes ganes, i d’altra banda tambè tinc alguna sorpresa que espero poder presentar-vos ben aviat.

 

En definitiva només puc pensar que si el 2015 és igual que el 2014, serà un any perfecte, perquè el més important es poder gaudir-lo amb la gent que t’estima i això us puc assegurar que compto fer-ho plenament.

 

Que tingueu tots una molt bona entrada d’any 2015.

Publicat per: Jm Garrido El: 25 gener 2014 A: Cartells

Cartell de Capità Amèrica

En motiu de la propera estrena de la segona pel·lícula del Capità Amèrica, Jm Garrido ha creat un cartell. Si us agrada, en podeu demanar una còpia enviant-nos un correu electrònic.

Recordeu que podeu demanar qualsevol dels cartells personals realitzats que podreu trobar aquí o bé a jmgarrido.com.

Publicat per: Jm Garrido El: 11 novembre 2013 A: Noticies

Moles pren el relleu a Mangot

L’Associació de Dissenyadors Professionals d’Andorra (ADPA), vol donar un nou impuls a l’entitat ampliant la participació i fent-se més present a la societat del país. Per aquest motiu, s’ha designat una presidència temporal que vol encarar una nova etapa de l’associació.
La nova junta està encapçalada per Pere Moles. Anna Mangot continuarà com a tresorera, Josep Mª Garrido serà el secretari i Sandra Álvarez i Roger Cortés faran de vocals. Tal i com han explicat, la intenció és seguir el treball de difusió endegat per l’anterior junta. Moles ha valorat “molt positivament” la tasca realitzada per l’anterior equip de gestió que presidia Josep Maria Mangot i ha assegurat que la voluntat de l’associació és seguir creixent fent un cop de timó i tenint en compte en els moments econòmics que estem passant. “La crisi és econòmica, no creativa” diu Moles.
Per aconseguir-ho, aquest equip planeja impulsar la presència online de l’associació i realitzar accions pedagògiques que permetin apropar tot el relacionat amb el disseny entre els ciutadans.
“Volem arribar a un ventall més ampli d’amants del disseny que puguin trobar en l’associació un punt de referència”, ha indicat Moles.
El nou president ha remarcat que assumeix temporalment aquest càrrec esperant poder tenir un relleu que segueixi impulsant l’ADPA.

Publicat per: Jm Garrido El: 16 juliol 2012 A: Cartells Concursos

Cartell Mostra Gastronòmica 2012

A títol personal, em vaig voler presentar en el concurs per la creació del cartell de la 21a Mostra Gastronòmica d’Andorra a Ordino. Doncs tinc el plaer d’anunciar que he estat triat el guanyador i que molt aviat podreu veure’l pels carrers d’Andorra.
Vull agraïr tots els que heu tingut que aguantar-me quan us he demanat consells i opinions de manera constant i a altes hores de la nit.

Moltes gràcies a tots, però especialment a tu.

Publicat per: Jm Garrido El: 11 juliol 2012 A: Concursos Noticies

ADPA contra els concursos basura

L’ADPA va mostrar el seu rebutg i disconformitat amb els concursos basura que es poden arribar a convocar a Andorra. Com a membres de l’Associació, us reproduim el redactat a continuació:

 

En nom de L’ADPA, Associació de Dissenyadors Professionals d’Andorra, us escrivim per manifestar la nostra indignació envers les bases del Concurs per a la imatge gràfica de la Gimkna’t a 7 bandes 2012, les quals, des del punt de vista del nostre col·lectiu professional, són inacceptables en la seva totalitat.

La nostra associació, en connivència amb les associacions de disseny d’arreu, no pot donar suport ni difondre aquest tipus de concursos abusius. Després de la lectura de les bases, considerem que aquest concurs no respecta la professió ni els professionals que la desenvolupen, als quals representem. Creiem que és un clar exemple de la manca de sensibilitat envers el nostre col·lectiu, que afecta als dissenyadors establerts i constitueix una burla als dissenyadors joves, lluny de ser una oportunitat de llançament de la seves carreres.

Tal com estan establertes les bases, aquest concurs fomenta l’intrusisme perquè el convocant intenta obtenir un treball molt per sota del preu de mercat, per a la realització (tal com diuen les bases) d’un programa que integra:

- La imatge gràfica

- L’edició del cartell

- La maquetació del full de mà

- Les adaptacions per a la premsa escrita

- El bàner per a la web

- Una adaptació per al correu electrònic

- Una adaptació del cartell per a possibles aplicacions

- El disseny de samarretes i acreditacions

- La preimpressió, el seguiment d’impressió i altres materials gràfics que es produeixin.

Hi ha algú tan desinformat per creure que tot això es pot pagar amb només 350 euros, o és que el que es vol aconseguir, redundant en la manca de sensibilitat i fins i tot del desconeixement, és disposar d’un treball mancat de la qualitat mínima indispensable, una vegada més per acomplir un tràmit?

Quan entendrem que la imatge gràfica és un ambaixador de la societat, i alhora un termòmetre del seu grau de cultura, i no un tràmit que cal superar al mínim cost possible? Entenem que no és moment de fer grans dispendis, però tampoc de malbaratar els pocs recursos disponibles. La remuneració proposada implica el pagament i la sustentació de la mediocritat.

Aquesta competició de dissenyadors per a no-dissenyadors incompleix les normes d’organització de premis i concursos de disseny de l’ICOGRADA (Consell Internacional d’Associacions de Dissenyadors Gràfics) i va en contra de la llei de la propietat intel·lectual, ja que obliga els guanyadors a cedir l’ús i l’explotació gratuïtament sense limitacions del disseny, i el que és mes greu, a autoritzar que qualsevol el pugui manipular, deformar, modificar i fins i tot reutilitzar, tot pel mateix preu.

El concurs en qüestió no tan sols fomenta l’intrusisme, sinó també la desprofessionalització del disseny, sobretot perquè una vegada més el jurat està format únicament per polítics i tècnics del Comú, que si són els mateixos que han redactat les bases del concurs, no volem ni imaginar quins criteris de selecció deuen tenir.

Existeixen reglaments i pautes internacionals per a la convocatòria de concursos de disseny, com el que acompanya aquest text, i que l’ADPA subscriu. A més, l’ADPA s’ofereix per assessorar, col·laborar i ajudar en properes convocatòries, tant en la redacció de bases com en la formació dels jurats. Els concursos no són una manera barata d’obtenir un treball, ni de complir amb un tràmit; són la manera més equànime de gaudir dels dissenys més interessant, o de disposar dels millors dissenyadors, ja que la competència estimula els professionals. Plantejats com en el supòsit que ens ocupa, no serveixen a ningú, ni prestigien els organitzadors, ni estimulen els professionals; més aviat en provoquen l’autoexclusió i donen ales a diletants sense formació. Si el que es vol és tenir els serveis d’un aficionat, adreceu directament la contractació a aquest col·lectiu i no ofengueu amb el vostre menyspreu un col·lectiu professional i seriós que tracta d’oferir sempre les millors opcions i els resultats més adients. El disseny gràfic és comunicació, i sovint és una imatge que es difon mes enllà del que hom es pensa, i el nivell ha de ser indiscutible.

La nostra principal motivació és treballar perquè la qualitat dels dissenys concebuts a Andorra tinguin el nivell que el país es mereix i aportar la nostra formació i la nostra experiència professional.

Atentament,

Junta directiva de l’ADPA